34 میلیون گیمر در سال 1400، گیمرهای زن در حال افزایش هستند


مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در نشست خبری نتایج تازه‌ترین نظرسنجی این بنیاد را ارائه کرد که نشان می‌دهد تعداد بازیکنان نسبت به دو سال قبل دو میلیون نفر افزایش یافته و از ۳۲ میلیون نفر در سال ۲۰۱۸ به ۳۴ میلیون نفر در سال ۱۴۰۰ رسیده است. انجام می دهند. این در حالی است که در سال 2009، تقریبا 16 میلیون نفر مشغول بازی بودند.

نفوذ اینترنت و دسترسی بیشتر به تلفن همراه و اینترنت نقش مهمی در افزایش بازیکنان ایرانی در سال‌های اخیر داشته است. تمامی آمارهای این نظرسنجی مربوط به سال گذشته است، زمانی که محدودیت های اینترنتی به شکل فعلی هنوز اعمال نشده بود.

به گزارش ایسنا، بر اساس نتایج این نظرسنجی که تا پایان سال 1400 انجام شده است، از هر 100 ایرانی، 40 نفر به بازی دیجیتال می پردازند. از هر 100 مرد ایرانی 46 نفر و از هر 100 زن ایرانی 35 نفر بازیکن هستند.

به گفته محمدامین حاجی هاشمی، از 34 میلیون بازیکن، 59 درصد مردان و 41 درصد زنان هستند و تعداد گیمرهای زن در حال افزایش است. از نظر سنی 9 درصد خردسال، 17 درصد کودک، 19 درصد نوجوان، 34 درصد جوان، 18 درصد بزرگسال و 3 درصد میانسال بودند. میانگین سنی بازیکنان ایرانی 23 سال است و روزانه 95 دقیقه بازی می کنند. مردان 115 دقیقه و زنان 64 دقیقه در روز بازی می کنند.

چهار میلیون بازیکن حرفه ای بیش از سه ساعت در روز و 21 ساعت در هفته بازی می کنند. بیش از پنج میلیون نفر بین 5 تا 21 ساعت در هفته و تقریباً به همین میزان بین یک تا پنج ساعت در هفته بازی می کنند.

شخصیت بازی محبوب در میان بزرگسالان «آمیرزا» بود، اما شخصیت های بازی ایرانی در میان سایر گروه های سنی محبوبیتی نداشتند. بازی‌های «تام، گربه سخنگو»، «بازی‌های ماشینی» و «آرایشگری» پرطرفدارترین بازی‌های خردسالان و کودکان، «PES»، «FIFA»، «CALL of DUTY» پرطرفدارترین بازی‌های جوانان هستند. نوجوانان و بزرگسالان و «آمیرزا»، «شطرنج» و «میز» از بازی‌های محبوب میانسالان هستند. کودکان و گروه های سنی خردسال بازی های پرطرفدار خود را با عناوین کلی مانند ماشین بازی، آرایشگری و … به یاد می آورند.

یکی دیگر از نتایج این نظرسنجی علاقه نوجوانان به بازی های آنلاین بود. تعداد قابل توجهی نیز بازی های دیگران را در پلتفرم های مختلف تماشا می کنند. 38 درصد از یوتیوب، 29 درصد از توییچ و 27 درصد از سایر پلتفرم ها مخاطبان پخش جریانی هستند.

از نظر پلتفرم های بازی، 96 درصد بازیکنان با تلفن همراه، 88 درصد با کنسول های خانگی، 59 درصد با رایانه های شخصی، 48 درصد با لپ تاپ، 14 درصد با تبلت و 13 درصد با کنسول های دستی بازی می کنند. 33 درصد از بازیکنان با چندین پلتفرم بازی می کنند.

این نظرسنجی همچنین اطلاعاتی در مورد بازیکنان در استان های مختلف ارائه می دهد. بر این اساس قم، سیستان و بلوچستان و بانوان کمترین بازیکن و البرز و فارس بیشترین تعداد گیمر را نسبت به جمعیت خود دارند.

مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای در این جلسه اعلام کرد: حجم بازار بازی های رایانه ای کشور در سال 1400 افزایش یافت و به 19 هزار میلیارد تومان رسید و تولید ناخالص داخلی در این حوزه یک هزار و 457 میلیارد تومان برآورد شده است. بر این اساس 16 هزار و 700 میلیون تومان از این بازار برای بازار سخت افزار محفوظ است.

وی همچنین اعلام کرد که حمایت از بازی سازان و بازیکنان با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از پاییز امسال آغاز شده و مشکلات آنها در زمینه ارزیابی و نظارت بر کیفیت بازی های ایرانی و خارجی دارای مجوز و رده بندی سنی آنها برطرف می شود. ما در این زمینه با تحریم مواجه شده‌ایم و این چالش‌ها باید شمارش و حل شود.»