یک تحقیق جدید دلیل تکامل موهای مجعد را در انسان توضیح می دهد


انسان های مدرن در مقایسه با دیگر نخستی ها بسیار عجیب به نظر می رسند. ما تنها گونه‌ای هستیم که اصلاً موی بدن نداریم، و با این حال، به دلایلی، یک دسته کامل مو داریم که به طور تصادفی از قسمت‌های مختلف بدنمان مانند روی سرمان جوانه می‌زند. دانشمندان هنوز دلیل دقیق این پدیده را نمی دانند. اما شواهد جدید از این نظریه حمایت می کند که موهای ما برای کمک به خنک نگه داشتن بدن ما تکامل یافته اند.

سر مودار، به عنوان یک ضد آفتاب ذاتی، ممکن است برای انسان یک مزیت آشکار به نظر برسد. اما علم برای تایید قطعی این نظریه به شواهد قوی تری نیاز دارد. برای بررسی این موضوع، محققان یک مانکن حرارتی را در یک محفظه با محیط کنترل شده با کلاهک موی انسان آزمایش کردند. نتایج آزمایش‌ها نشان داد که مانکن هنگام استفاده از کلاه ایمنی گرمای کمتری نسبت به زمانی که کلاه ایمنی به سر داشت جذب می‌کرد.

محققان این آزمایش را با انواع مختلف کلاه ایمنی تکرار کردند. مانند کلاه با موهای صاف، فرهای درشت و فرهای ظریف. همه این کلاه ها در زیر نور داغ لامپ های مختلف عملکرد مشابهی از خود نشان دادند. اما فرهای ریز بهترین عملکرد را از نظر خنک نگه داشتن مانکن در برابر اشعه های خورشید داشتند.

نتایج این کارآزمایی‌ها هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است. اما آنها در سرور پیش از انتشار Bioarchive در دسترس عموم هستند. نتایج نشان دهنده این واقعیت است که وجود هر نوع مانع بر روی سر، با کاهش میزان گرمای دریافتی از خورشید، نیاز بدن به تعریق را کاهش می دهد.

به گزارش ScienceAlert، یافته های جدید نشان می دهد که موهای سر در پاسخ به مغز راست و بزرگ شده گونه ما تکامل یافته است. محققان بر این باورند که ظاهر یا حفظ مو روی سر ممکن است تعادل مطلوبی بین به حداکثر رساندن اتلاف گرما در سطح وسیع بدن و به حداقل رساندن افزایش گرمای خورشید در سطح کوچک پوست سر که مستقیماً روی مغز است ایجاد کرده باشد.

محققان در مطالعه خود می نویسند: “موهای مجعد ممکن است نفوذ گرما را فراتر از ظرفیت طبیعی موهای صاف پستانداران کاهش دهد.”

موهای مجعد ظریف ویژگی است که در هیچ پستاندار زنده ای وجود ندارد. بی شک یک تجربه انسانی باعث شده که این ویژگی پوششی برای سر گونه ما شود. برای سال‌ها، دانشمندان این فرضیه را مطرح کرده‌اند که مو، به‌ویژه موهای مجعد، به عنوان یک واکنش تنظیم‌کننده حرارت در انسان تکامل یافته است. اما آزمایشی در سال 1988 انجام شد که نشان داد مردان طاس دو تا سه برابر بیشتر از مردان مو عرق می کنند. یافته فوق ابتدا به این صورت تفسیر شد که سرهای بدون مو برای خنک نگه داشتن سر بهتر عمل می کنند.