یکی از مشاوران سابق بانک مرکزی چین از پکن خواست تا در ممنوعیت خود در مورد ارزهای دیجیتال تجدید نظر کند


ایده لغو ممنوعیت ارزهای دیجیتال زمانی در چین مطرح شده است که مشاور سابق بانک مرکزی این کشور از مقامات این کشور خواست تا محدودیت‌های سخت فعلی خود را بررسی کنند.

هوانگ ییپینگیکی از اعضای سابق کمیته سیاست پولی در بانک خلق چین (PBoC) معتقد است که دولت باید در مورد ادامه ممنوعیت کسب‌وکارهای ارزهای دیجیتال در بلندمدت تجدید نظر کند.

طبق متنی که وب سایت مالی محلی سینا فایننس در 29 ژانویه منتشر کرد، هوانگ در یک سخنرانی نگرانی های خود را در مورد آینده فین تک در چین بیان کرد.

این مقام سابق استدلال کرد که ممنوعیت دائمی ارزهای دیجیتال می‌تواند منجر به از دست دادن بسیاری از فرصت‌ها در سیستم مالی رسمی، از جمله موارد مربوط به بلاک چین و توکن‌سازی شود. او می‌گوید فناوری‌های مرتبط با رمزارز برای سیستم‌های مالی تنظیم‌شده ارزشمند هستند. یک مشاور سابق بانکی می‌گوید ممنوعیت ارزهای دیجیتال می‌تواند در کوتاه‌مدت کارساز باشد، اما برای تعیین تأثیر پایداری بلندمدت آن به تحقیقات عمیق نیاز است.

هوانگ وی همچنین بر اهمیت توسعه یک فرآیند قانونی مناسب برای ارزهای دیجیتال تاکید کرد و البته به سختی این مسیر نیز اشاره کرد:

هوانگ علیرغم درخواست برای تجزیه و تحلیل عمیق از مزایای بالقوه ارزهای دیجیتال برای چین در دراز مدت، او تاکید کرد که خطرات زیادی در ارتباط با این بازار و ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین وجود دارد. او استدلال کرد که پادشاه ارزهای دیجیتال بیشتر شبیه یک دارایی دیجیتال است تا یک ارز، زیرا ارزش ذاتی ندارد. او با تکرار روایت رایج ضد رمزنگاری، ادعا کرد که بخش قابل توجهی از تراکنش‌های بیت‌کوین، تراکنش‌های غیرقانونی هستند.

هوانگ که اکنون استاد اقتصاد در دانشکده توسعه ملی دانشگاه پکن است، همچنین اعلام کرد که ارز رمزنگاری شده بانک مرکزی این کشور علیرغم راه اندازی سال ها پیش، هنوز مورد پذیرش گسترده کاربران قرار نگرفته است. وی در بخشی دیگر از توضیحات خود گفت که اجازه دادن به موسسات خصوصی برای انتشار استیبل کوین بر اساس یوان دیجیتال یک سوال بسیار حساس است، اما مزایا و معایب آن قابل تامل است.

چین مدت‌ها به دلیل موضع «بلاک چین، نه بیت‌کوین» شناخته شده است. شی جین پینگدر سال 2019، رئیس جمهور این کشور خواستار تسریع پذیرش بلاک چین به عنوان هسته اصلی نوآوری شد. دولت چین، در همان زمان، تا حدودی با این فناوری خصومت داشت و تقریباً تمام معاملات ارزهای دیجیتال را در سال 2021 ممنوع کرد.

بر اساس گزارش کوین تلگراف، علیرغم ممنوعیت ارزهای رمزنگاری شده در چین، این کشور همچنان دومین استخراج کننده بزرگ بیت کوین در ژانویه 2022 است که نشان دهنده وجود جامعه بزرگ رمزنگاری فعال در این کشور است. طبق داده‌های رسمی، علیرغم ممنوعیت‌های موجود در این کشور در صنعت کریپتو، کاربران در سرزمین اصلی چین هشت درصد از سرمایه مبادلات FTX را تشکیل می‌دهند.

برخی از علاقه مندان به کریپتوهای محلی حتی بر این باورند که چین عملاً هرگز مردم را از داشتن یا خرید ارزهای دیجیتال منع نکرده است.