تحقیقات جدید حاکی از آن است که گوشی های برتر اندرویدی فروخته شده در چین اطلاعات شخصی کاربران را می دزدند. اطلاعات مربوط به این محصولات بدون اطلاع یا رضایت کاربران جمعآوری میشود و امکان ردیابی مستمر و افشای هویت آنها را به راحتی فراهم میکند.
نتایج یک مطالعه توسط تیمی از دانشمندان کامپیوتر از چندین دانشگاه مختلف نشان میدهد که سازندگان گوشیهای هوشمند مانند OnePlus، Xiaomi، Realme و Oppo همگی اطلاعات حساس کاربران را از طریق سیستم عامل و برنامه پیشفرض نصب شده روی محصولات خود جمعآوری میکنند.
علاوه بر این، برخی از شرکت های خصوصی داده های کاربران این گوشی ها را در چین جمع آوری می کنند. به همین دلیل، محققان ابراز نگرانی کردهاند که این دستگاهها اطلاعات شناسایی شخصی (PII) زیادی را نه تنها به فروشنده خود، بلکه برای ارائهدهندگان خدمات اینترنتی مانند Baidu و اپراتورهای تلفن همراه چینی ارسال میکنند.
محققان می گویند باید اقداماتی برای رعایت حریم خصوصی کاربران چینی انجام شود. یافته های تیم تحقیقاتی وضعیت نگران کننده حریم خصوصی داده های کاربران را در بزرگترین بازار اندروید جهان نشان می دهد. برای افزایش اعتماد مردم چین به شرکت های بزرگ فناوری این کشور که بسیاری از آنها دولتی هستند، کنترل های سخت گیرانه تری بر حریم خصوصی مورد نیاز است.
محققان مطالعه خود را بر روی تعدادی از دستگاه های خریداری شده از تولید کنندگان در چین انجام دادند. تجزیه و تحلیل این تیم به وضوح نشت اطلاعات خصوصی کاربران از طریق این گوشی ها را نشان داده است.
به گفته Gizmodo، اطلاعات قابل شناسایی شخصی شامل شماره تلفن، شناسههای دائمی دستگاه (مانند آدرس IMEI و MAC)، شناسه تبلیغاتی، دادههای موقعیت مکانی و دادههای مربوط به ارتباطات اجتماعی (مانند مخاطبین و شماره تلفن آنها و ابردادههای مخفی) است. به عبارت دیگر، این داده ها تصویر بسیار واضحی از کاربران گوشی های اندرویدی در چین ارائه می دهد.
به گفته محققان، داده های کاربران چینی بدون اجازه و رضایت آنها جمع آوری می شود و هیچ راهی برای انصراف یا جلوگیری از ارسال این اطلاعات وجود ندارد. در نتایج این مطالعه ذکر شده است که حتی اگر کاربران چین را ترک کنند، باز هم اطلاعات آنها از طریق دستگاهی که استفاده می کنند جمع آوری می شود.
همچنین تیم تحقیقاتی دریافتند که داده های صاحبان گوشی های پرفروش چینی حتی زمانی که از خدمات اپراتورهای تلفن همراه این کشور استفاده می کنند، جمع آوری می شود. در همین حال، چین اخیراً تصمیم به اجرای قانون حفظ حریم خصوصی به سبک GDPR گرفته است. مقرراتی که اطلاعات خصوصی کاربران این کشور را از جمع آوری بدون اجازه آنها محافظت می کند.