چین سهام طلایی برخی از بزرگترین شرکت های فناوری کشور از جمله هلدینگ علی بابا را خریداری کرده است تا کنترل بیشتری بر آنها داشته باشد. پکن نیز پیشنهاد مشابهی برای خرید سهام Tencent Holdings و دیگر غول های فناوری داخلی ارائه کرده است و قصد دارد تغییراتی در شرکت های فناوری کشور ایجاد کند. از دیگر شرکت هایی که سهام طلایی آنها توسط چین خریداری شده است می توان به Weibo، Kuaishou Technology، ByteDance، Tiktok و … اشاره کرد.
سهام طلایی به این معنی است که دارنده آن در تصمیمات اصلی شرکت، حتی اگر اکثریت سهام را نداشته باشد، حق وتو خواهد داشت. در مورد گروه علی بابا، دولت چین سهام اقلیت حدود یک درصد از این شرکت را به دست آورده است که دارای مزایای مدیریتی ویژه ای است. این کشور سهام طلایی غول های فناوری را از طریق صندوق های دولتی یا شرکت های دولتی خریداری می کند و سپس نماینده خود را در هیئت مدیره این شرکت ها برای حضور و مشارکت در تمامی تصمیمات مهم منصوب می کند.
به گزارش گیزموچینا، گروه علیبالا در چند ماه گذشته مورد هدف مقامات نظارتی قرار گرفته است. به جز این شرکت، چندین غول فناوری چینی دیگر از جمله Didi Global Inc و Tencent نیز با خشم دولت مواجه شده اند. طی دو سال سرکوب نظارتی بر این شرکت ها، آنها با جریمه های سنگینی مواجه شدند که بیش از یک تریلیون دلار از ارزش بازار آنها را از بین برد.
ساختار اقتصادی چین با اتخاذ سیاست های صفر کووید در سال های اخیر وضعیت بدی را تجربه می کند. محدودیت ها و سانسور در ورزش های الکترونیکی به تنهایی میلیون ها نفر را از اقتصاد این کشور محروم کرده است.
درآمد بازی های چینی در سال 2022 به 44 میلیارد دلار رسید، در حال حاضر 655 میلیون گیمر موبایلی در این کشور وجود دارد که 24 میلیارد دلار از سهم بازار بازی های آن را تشکیل می دهد و دولت این کشور نمی خواهد در این زمینه بی تاثیر باشد. و سایر مشاغل اینترنتی بنابراین، به نظر می رسد که پکن اکنون در حال کسب حقوق مدیریت در غول های بزرگ فناوری برای اصلاح و احیای این بخش است.