چین با توسعه «چیپلت» برای غول های صنعت تراشه خط و نشان کشید.


چین از زمان آغاز تحریم های گسترده ایالات متحده برای تقویت صنعت خود تلاش زیادی کرده است این تراشه به منابع داخلی و کارشناسان متکی است. هفته گذشته موسسه لیگ چیپلت چین استانداردی اختصاصی برای تولید تراشه با طراحی چیپلت معرفی کرد.

اکثر تراشه های امروزی (به ویژه تراشه های مصرف کننده) طراحی یکپارچه دارند. در طراحی چیپلت، چندین واحد پردازش روی یک پلتفرم قرار می گیرند و ارتباط بین آنها برقرار می شود. این چیپ‌لت تولید پردازنده‌های چند لیتوگرافی را امکان‌پذیر می‌کند و شرکت‌ها را برای سفارشی‌سازی نسخه‌های مختلف تراشه باز می‌گذارد. شرکت های بزرگی مانند اینتل هنوز به سراغ چیپلت ها در پردازنده های مصرفی نرفته اند، اما AMD تعدادی از پردازنده های خود را با این طراحی می سازد.

استاندارد چیپلت چین به نام ACC 1.0 توسط گروهی از شرکت های متخصص در طراحی تراشه توسعه یافته است. محققان چینی در تلاشند تا ACC 1.0 را به روشی مقرون به صرفه برای ساخت تراشه بر اساس طراحی چیپلت تبدیل کنند.

مانند تامز هاردور می نویسد که توسعه استاندارد چیپلت این روزها مهم است، زیرا افزایش قابل توجه تعداد ترانزیستورها در هر نسل بسیار دشوارتر و پرهزینه تر شده است. صنعت تراشه به آرامی به سمت طراحی چیپلت پیش می رود. به لطف چیپلت، می توان تعداد ترانزیستورها را افزایش داد تا پردازنده ها بدون افزایش هزینه، قدرتمندتر شوند.

ایجاد یک اکوسیستم مناسب برای چیپلت ها مستلزم آن است که چیپلت های ساخته شده توسط شرکت های مختلف با یکدیگر سازگار باشند. این امکان ساخت یک تراشه واحد توسط چندین شرکت را فراهم می کند. در این راستا شرکت های برتر صنعت تراشه مانند AMD، Intel، ASE، Microsoft، Samsung، Qualcomm و TSMC اتحادیه UCIe را تشکیل داده اند. بعید است که شرکت های چینی بتوانند به این اتحادیه بپیوندند.

صنعت تراشه چین باید با آخرین تغییرات در بازار پردازنده ها سازگار شود. شرکت های چینی مانند SMIC و Hua Hong فقط تراشه های یکپارچه را با لیتوگرافی قدیمی می سازند و شانس زیادی برای جذب مشتری ندارند، با این حال Chiplet شانس آنها را بهبود می بخشد.