چرا اروپا دیگر به دنبال فرستادن فضانوردان خود به ایستگاه فضایی چین نیست؟


تقریبا شش سال پیش، آژانس فضایی اروپا (ESA) شرکای دیرینه خود در ناسا و همچنین مقامات دیپلماتیک در کاخ سفید را با اعلام اینکه برخی از فضانوردانش در کنار فضانوردان چینی آموزش می بینند، غافلگیر کرد. هدف این بود که تا سال 2022 فضانوردان اروپایی به ایستگاه فضایی تیانگونگ چین بفرستند.

سامانتا کریستوفورتیفضانورد ایتالیایی در آن زمان گفت: “Taikonuts (فضانوردان چینی) و مربیان از ما به عنوان همکاران و دوستان استقبال کردند. تفاوت های زبانی و فرهنگی به وضوح چالش برانگیز است، اما در عین حال پاداش است؛ زیرا همه ما بر روی هدف مشترک اکتشاف فضا متمرکز هستیم. .

با این حال، اگرچه چین تا سال 2022 ساخت ایستگاه فضایی خود را به پایان خواهد رساند، فضانوردان اروپایی هنوز به آنجا پرواز نکرده اند. در واقع، حتی با وجود اینکه انتظار می رود سکونتگاه مداری چین برای یک دهه یا بیشتر در مدار نزدیک زمین پرواز کند، بعید است اروپایی ها به آنجا سفر کنند.

جوزف اشباخرمدیرکل آژانس فضایی اروپا در پایان ماه ژانویه در کنفرانس مطبوعاتی سالانه خود گفت که بر مشارکت در ایستگاه فضایی بین‌المللی همراه با ناسا، روسیه، کانادا و ژاپن تمرکز دارد. وی افزود: آژانس فضایی اروپا در حال حاضر بودجه و انگیزه سیاسی لازم برای شرکت در دومین ایستگاه فضایی را ندارد. با این گفته، چه چیزی تغییر کرده است؟

تضعیف روابط با آمریکا

به گفته چندین منبع آگاه که با وب سایت Orztecnica صحبت کردند، اشباخر به طور دقیق وضعیت بودجه آژانس فضایی اروپا را توصیف کرد. بودجه ISA کمتر از یک سوم بودجه ناسا است. اگرچه این سازمان در آخرین دور بودجه شاهد افزایش دریافتی از کشورهای عضو خود بود، اما دقیقاً تمام پول مورد نظر خود را دریافت نکرد. بنابراین، پولی برای تجارت با چین برای دسترسی به Tiangong وجود ندارد.