پربازدیدترین مقالات علمی زومیت در سال 2022


اکنون که سال 2022 به روزهای پایانی خود رسیده است، زمان مناسبی برای مرور مهم ترین مقالات و اخبار علمی منتشر شده در سال جاری است. سالی که گذشت برای علاقه مندان به علم و به خصوص علاقه مندان به دنیای نجوم و فضا بسیار پربار و هیجان انگیز بود.

از پیوند قلب خوک به انسان برای اولین بار، که نوید دوره جدیدی از پیوند اعضا را می داد، تا ثبت تصویر سیاهچاله عظیم در مرکز کهکشان راه شیری، تا شروع تلسکوپ جیمز. پس از سال‌ها انتظار و انتشار متوالی تصاویر خیره‌کننده بی‌سابقه آن و در نهایت پرتاب ماموریت ماه آرتمیس. 1. سال 2022 پر از هیجان و شگفتی بود.

رویدادهای نگران کننده و غم انگیز نیز بخش مهمی از سرفصل های علمی سال گذشته را تشکیل می دادند. در آغاز سال جاری بود که فوران آتشفشان تونگا که انفجاری معادل صدها بمب هیروشیما بود در اقیانوس آرام جنوبی رخ داد. اگرچه این انفجار تلفات و خسارات قابل توجهی بر روی زمین نداشت، اما دانشمندان نگران اثرات مخرب احتمالی آن بر لایه اوزون بودند. همچنین همین چند روز پیش بود که مریخ نورد اینسایت به پایان ماموریت خود رسید و به خواب ابدی رفت.

در این آخرین لحظات سال به سراغ پربازدیدترین مقالات علمی زومیت در سال 2022 رفتیم و مواردی را که از نظر شما کاربران جذاب ترین بودند را لیست کردیم. بدون اتلاف وقت بیشتر، فهرست 10 مقاله علمی پربازدید زومیت را با هم مرور می کنیم.

بین 700000 تا 600000 سال پیش، انسان های اولیه کوتاه قد در جزیره فلورس در اندونزی امروزی ظاهر شدند. هومن فلورس که به دلیل قد کوتاه 106 سانتی متری به «هابیت» معروف است، ابزار ساز کوچک مغز و پا کوتاهی بود. اما معلوم نیست این نژاد بشر در کدام قسمت از زمین خلق شده است.

در اوایل سال جاری، یک انسان شناس کانادایی استدلال کرد که هیچ کس واقعاً مطمئن نیست که انسان فلورسیایی منقرض شده است و این گونه ممکن است تا به امروز زنده مانده باشد. در کتابی جدید، گرگوری فورث، انسان شناس بازنشسته دانشگاه آلبرتا، استدلال می کند که گزارش هایی از مشاهده «مرد میمون» در فلورس ممکن است در واقع به هابیت، جد انسان باستانی مربوط باشد.

در مطالعه‌ای که در ژانویه امسال در مجله علوم پستانداران دریایی منتشر شد، گروهی از محققان گزارش کردند که بین سال‌های 2019 تا 2021، غلاف‌های اورکا یا نهنگ‌های قاتل در سه نوبت جداگانه در سواحل جنوب غربی استرالیا در حال تعقیب نهنگ‌های آبی مشاهده شدند. بزرگترین حیوان روی زمین مشاهده شد.

اوایل آبان ماه بود که ناسا با استفاده از ابزار تصویربرداری پیشرفته نصب شده در ایستگاه فضایی بین المللی، از وجود ابر بزرگ متان بر فراز مجموعه دفن زباله در آرادکوه در جنوب تهران خبر داد. در اواسط همین ماه، شرکت کانادایی GHGST که در زمینه سنجش از دور فعالیت می کند، ابر متان دیگری را بر فراز ایستگاه تقویت فشار گاز در استان فارس شناسایی کرد.

متان به عنوان یک گاز گلخانه ای قوی، جزء اصلی گاز طبیعی است و تقریباً 30 درصد گرمایش جهانی را به عهده دارد. نشت متان می تواند در حین استخراج و انتقال گاز طبیعی رخ دهد. متان همچنین معمولاً به عنوان محصول جانبی تولید نفت یا زغال سنگ تولید می شود و در صورتی که شرکت های تولید کننده زیرساخت لازم برای عرضه گاز به بازار را نداشته باشند، ممکن است آن را در جو آزاد کند.

اوایل تابستان امسال بود که رسانه ها از کشف دومین ذخیره بزرگ جهان از عناصر کمیاب خاکی در ترکیه خبر دادند. به گفته مقامات ترکیه، حجم ذخایر کشف شده به 694 میلیون تن می رسد و آنقدر زیاد است که حتی از ذخایر چین هم پیشی می گیرد و می تواند تقاضای جهانی را برای هزار سال پاسخ دهد.

عناصر نادری که ترکیه اعلام کرد شناسایی کرده است، از جمله نئودیمیم و سریم، در ساخت محصولات پیچیده از دوربین‌ها و تلسکوپ‌ها گرفته تا سامانه‌های هدایت موشکی استفاده می‌شوند و بنابراین اهمیت استراتژیک دارند. اما کارشناسان ادعای ترکیه را دقیق نمی دانند و می گویند میزان واقعی عناصر بسیار کمتر از آن چیزی است که مقامات این کشور اعلام کرده اند.

آمازون دومین رودخانه طولانی جهان پس از نیل است که از سه کشور پرو، کلمبیا و برزیل می گذرد و 20 درصد از آب شیرین جهان را حمل می کند. با این حال، یک واقعیت جالب در مورد این رودخانه وجود دارد که احتمالاً تا به حال نشنیده اید: هیچ پلی بر روی رودخانه آمازون ساخته نشده است. اگر هنوز دلیل این موضوع را نمی دانید، خواندن ششمین مقاله علمی پربازدید سال 2022 زومیت را توصیه می کنیم.

هرگاه از مومیایی نام برده می شود، احتمالاً اولین جایی که به ذهن خطور می کند مصر است. اما باستان شناسان، با انجام تجزیه و تحلیل جدیدی از مجموعه ای از اسکلت های کشف شده در دهه 1960، کشف شگفت انگیزی را گزارش کردند: قدیمی ترین مومیایی جهان در پرتغال واقع شده است. نتایج مطالعه محققان در آوریل سال جاری در مجله اروپایی باستان شناسی منتشر شد.

در سال های اخیر، دانشمندان از پیوند مدفوع به عنوان روشی برای درمان انواع بیماری ها استفاده کرده اند. گروهی از محققان تابستان امسال مقاله جدیدی منتشر کردند و به مردم پیشنهاد کردند که مدفوع خود را در بانک های مخصوص نگهداری کنند تا در آینده بتوانند از آن برای درمان بیماری های احتمالی استفاده کنند. این مطالعه، مانند بسیاری از تحقیقات دیگر انجام شده در سال های اخیر، نقش میکروبیوم روده را بر سلامت انسان برجسته کرده است.

تلسکوپ فضایی جیمز وب در چهارم دسامبر سال گذشته و در آخرین روزهای سال 2021 به فضا پرتاب شد و اخبار مربوط به آن بخش عمده ای از عناوین علمی سال 2022 را به خود اختصاص داد. تلسکوپ خبرساز ناسا پس از عبور از شرایط پیچیده مراحل پرتاب در فضا، اوایل تابستان امسال با انتشار اولین تصاویر علمی خود به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.

اما قبل از اینکه تصاویر جیمز وب در دسترس عموم قرار گیرد، مقامات ارشد ناسا فرصت دیدن آنها را پیدا کردند. توماس زوربوخن، مدیر سابق واحد ماموریت های علمی ناسا در مصاحبه ای در آستانه انتشار این تصاویر گفت که این عکس ها او را چنان تحت تاثیر قرار دادند که تقریبا گریه کرد. تقریباً دو هفته بعد، با انتشار اولین تصاویر از تلسکوپ فضایی جیمز وب، چهره جدیدی از کیهان با جزئیات خیره کننده آشکار شد.

پروستات یک غده کوچک و گرد شکل در مردان است که مایع منی تولید می کند و به تغذیه و انتقال اسپرم کمک می کند. پروستات وظایف مختلفی دارد که مهمترین آنها تولید مایع منی به عنوان یکی از اجزای منی است. پروستات همچنین در تولید هورمون نقش دارد و به تنظیم جریان ادرار کمک می کند. اگر می خواهید همه چیز را در مورد پروستات بدانید، این مقاله را از دست ندهید.

در نهایت، پربازدیدترین مقاله زومیت در سال 2022، داستان عجیب جوجه خوش شانسی به نام مایک بود که با وجود بریدن سرش توانست 18 ماه زنده بماند. هر توضیح اضافی داستان “مایک بی سر” را خراب می کند. پس اگر می خواهید همه چیز را در مورد این مرغ بدانید، حتما مقاله ما را بخوانید.

نظر شما کاربران زومیت در مورد لیست پربازدیدترین مقالات علمی زومیت چیست؟ آیا این 10 مقاله انتظارات شما را برآورده کرد؟ به نظر شما کدام خبر و موضوع علمی خالی است؟ لطفا نظرات خود را با ما درمیان بگذارید.