عنابستانی گفت: وزارت ارتباطات و شورای عالی امنیت ملی در حال بررسی این موضوع هستند. نماینده مردم سبزوار در گفت وگویی که اخیرا در رویداد 24 منتشر کرده است، اعلام کرد: الان که اینستاگرام در ایران فیلتر شده، به ما پیام داده اند که شرایط شما چیست؟ دوستان در وزارت ارتباطات و شورای عالی امنیت ملی در حال بررسی موضوع هستند.»
اما روابط عمومی وزارت ارتباطات به زومیت گفت که این وزارتخانه از گفتگوی عنابستانی اطلاعی ندارد.
خود آقای عنابستانی گفته اند و ربطی به ما ندارد. خودشان بگویند این نامه را به آنها دادند، نامه نوشتند؟ وزارت ارتباطات از این ماجرا بی اطلاع است.
روابط عمومی همچنین در پاسخ به اینکه این نماینده با بیان اینکه وزارت ارتباطات در حال پیگیری است، پاسخ داد: شاید خودشان پیگیری می کنند.
اما عابستانی در گفت و گو با زومیت ضمن صحبت از بررسی این موضوع می گوید طبق روال همیشگی مسئولان، سخنانی که منتشر شد نقل قول دقیقی نبود و رسانه ها به اشتباه بازتاب دادند.
مثبت صحبت کردم، چیزی نگفتم. گفتم دوستان وزارت ارتباطات شرایطی دارند، قطعا اگر اینستاگرام و سایر بسترها ببینند قانونی داریم که بر اساس آن باید شرایط را رعایت کنند، می آیند شرایط ما را می پذیرند. گفتند اینستاگرام پیام داده است. خیر، حرف ما این است که در حال حاضر قانون خاصی برای شرایط عملکرد پلتفرم های داخلی یا خارجی در کشور نداریم. وقتی قانون نداریم بر اساس نظر افراد مذاکره می کنیم.
وی در ادامه به بازار خوب پلتفرم های خارجی در ایران پرداخت و افزود: آنها بسیار امیدوارند که در این فضای بی قانونی که دارند کار خود را انجام دهند و اگر شرایط و قوانین را داشته باشیم قطعا و قطعا بازار منحصر به فرد ایران را به همین راحتی باز کنید. تسلیم نمی شوند: «اگر قانون داشته باشیم دیگر مثل این مدل نمی شود که به دستور شورای امنیت ملی به دلیل شرایط موجود محدودیت روی یک سکو گذاشته شود یا نباشد، همه باید کار کنند. و بتوانیم در چارچوب قانون فعالیت کنیم و ما به عنوان یک مجلس از همه فعالیت ها در چارچوب قانون حمایت می کنیم.اما وقتی قانونی وجود ندارد هرکسی می تواند برای هر حوزه ای تصمیم بگیرد.دوره بی قانونی دوران بی قانونی است. هرج و مرج و آنارشیسم تصمیم گیرندگان و نحوه تصمیم گیری و ساختار تصمیم مشخص نیست هر کس خودش تصمیم می گیرد اگر قوانین و مقرراتی داشته باشیم مثل بقیه دنیا قطعاً تریبون ها پیام می دهند و دنبال می کنند و همراهی کردن.”
موضوع شرایط قانونی فعالیت پلتفرم های خارجی در ایران موضوع جدیدی نیست و پیش از این نیز مسئولان این شرط را برای رفع فیلتر اینستاگرام و واتس اپ گذاشته و گفته اند این شرکت ها باید در کشور ما نماینده داشته باشند و اقدام کنند. طبق قوانین ما در حالی که قوانین و مقررات موجود دو طرف مانع از نمایندگی سکوهای خارجی در ایران می شود. به همین دلیل کارشناسان شرط مسئولان برای رفع فیلتر سکوهای خارجی را شرطی غیرممکن می دانند.
محمدجعفر ناناکار کارشناس حقوقی در گفت و گو با زومیت پیش از این به مقاله واحدی در سازمان کنفرانس سران اسلام اشاره کرده است که در آن تاکید شده است که کشورهای اسلامی نمی توانند با شرکت هایی که روابط استراتژیک با اسرائیل دارند روابط تجاری و اقتصادی داشته باشند. پلتفرم های بین المللی آمریکایی نیز. از جمله این شرکتها میتوان به تحریمهای آمریکا اشاره کرد.
همچنین سودآورترین راه برای کسب درآمد شبکه های اجتماعی از طریق تبلیغات است و به عنوان مثال اینستاگرام با تبلیغاتی که در قسمت فید کاربران، در نوار کناری استوری ها و در قسمت کاوشگر مانند پست های معمولی ظاهر می شود، درآمد کسب می کند. . این تبلیغات بر اساس موقعیت جغرافیایی کاربر ارائه می شود و به دلیل شرایط و تحریم های ایران، شرکت ها امکان تبلیغ برای کاربران ایرانی را ندارند. در نتیجه اینستاگرام امکان کسب درآمد تبلیغاتی برای فعالیت در ایران را ندارد. بر این اساس مشکل تحریم ها جذابیت مهم حدود 40 میلیون کاربر ایرانی را برای این شرکت از بین می برد.