نسخه جدیدی از مدل زبان GPT-3 که برای توسعه ChatGPT و ابزار چت بات بینگ استفاده شده است، می تواند به طور ماهرانه به سوالات نظریه ذهن پاسخ دهد. این نظریه بیان می کند که آیا کودکان می توانند حدس بزنند که در ذهن فرد دیگری چه می گذرد یا خیر.
نظریه ذهن یا ToM ایده درک حالات ذهنی (چیزهایی مانند باورها، احساسات و افکار) افراد دیگر است. افزایش مهارت در تئوری ذهن برای تعاملات اجتماعی ضروری است.
میچل کوزینسکی، دانشیار رفتار سازمانی در دانشگاه استنفورد، چندین نسخه از ChatGPT را وارد تست های مربوط به نظریه ذهن کرد. او میگوید این سؤالها برای آزمایش «توانایی کودک در نسبت دادن حالات ذهنی غیرقابل مشاهده به دیگران» طراحی شدهاند.
نسخه نوامبر 2022 چت ربات ChatGPT که بر روی مدل زبان GPT-3.5 آموزش دیده بود، توانست 17 مورد از 20 مشکل تئوری ذهن میچل کوزینسکی (معادل 92 درصد از آنها) را حل کند. عملکرد ChatGPT در حل مسائل تئوری ذهن معادل یک کودک 9 ساله است. کوزینسکی می گوید که میزان موفقیت 92 درصدی ChatGPT در آزمون های تئوری ذهن «احتمالاً خود به خود» و نتیجه پیشرفت در مدل زبان GPT-3.5 بود.
بر اساس گزارش ZDNet، نسخههای مختلف مدل زبان GPT در آزمونهای «باور نادرست» شرکت کردند که برای به چالش کشیدن ذهن انسان استفاده میشود. این مدل ها عبارتند از GPT-1، GPT-2، GPT-3 و GPT-3.5.
GPT-1 در سال 2018 با 117 میلیون پارامتر توسعه یافت. GPT-2 که دارای 1.5 میلیارد پارامتر است مربوط به سال 2019 است. GPT-3 و GPT-3.5 به ترتیب در سال 2021 و 2022 وارد بازار خواهند شد. GPT-3 دارای 175 میلیارد پارامتر است. OpenAI هنوز تعداد پارامترهای GPT-3.5 را ذکر نکرده است.