اسماعیل سنایی با اشاره به اینکه در فناوری های نوین عقب هستیم، از تجربیات امارات در زمینه هوش مصنوعی و تلاش هند و عربستان در فناوری های جدید گفت.
وی در گفت و گو با سیتنا تاکید کرد که هوش مصنوعی باید وارد دانشگاه ها و شرکت ها شود و احتمالا بحث بلاک چین بر بانکداری سنتی تاثیر خواهد گذاشت.
نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران همچنین به سهم 80 درصدی دولت در اقتصاد اشاره کرد و با بیان اینکه آنها باید متقاضی باشند و آموزش بر عهده سازمان هایی مانند ما باشد، گفت: شاید بهتر باشد سازمان های مختلف انتخاب کنند. یکی از محورهای اصلی نمایشگاه موبایل بارسلون موضوع 6G است، اما ما هنوز 5G را به درستی پیاده سازی نکرده ایم. ، ما هنوز راهی طولانی برای پیمودن داریم.”
به گفته سنایی، این نگرش در حکمرانی باید با این حوزه تطبیق داده شود و به این نتیجه برسند که فناوری اطلاعات و ارتباطات و اینترنت با آب، برق و گاز متفاوت است و نه تنها ضروری است، بلکه متحول کننده است و بسیاری از مشاغل را راه اندازی می کند. بسیاری از مردم این زاویه را دوست ندارند، اما زمانی که اینستاگرام تعطیل شد، بسیاری از مشاغل در معرض خطر قرار گرفتند.
وی با تاکید بر اینکه زمانی که رکود وجود دارد شرکت ها به سمت فناوری های نوین نمی روند، تصریح کرد: این موضوع را در مجلس نیز مطرح کردیم و گفتیم که نباید زندگی این افراد مختل شود و در خصوص فناوری های روز با اعضا چالش داریم. در این راستا به معاونت علمی و صندوق ها پیشنهاد حمایت از شرکت ها را داده ایم، وقتی رکود می شود شرکت ها به سمت فناوری های جدید نمی روند، حالا که باید به سمت هوش مصنوعی یا بلاک چین برویم، می گویند نمی کنیم. پول دارند و کارفرمایان تقاضا یا دانش ندارند.»
سنایی با اشاره به شرایط سخت، ورود به چرخه صادرات را مهم دانست و گفت: شرکت های خصوصی در هر شرایطی هستند باید شروع به ایده پردازی کنند و منتظر وزارتخانه های مختلف نباشند و خودشان کالای جهانی تولید کنند.
به گفته وی، معاونت و صندوق ها باید به شرکت ها کمک کنند و وام های کم بهره بدهند تا شرکت ها زنده بمانند و به بازارهای جهانی برسند: شرکت ها باید خودشان را قالب بندی کنند و ما به عنوان یک سازمان در کنارشان هستیم و به آنها کمک می کنیم، آنها هم باید خودشان را قالب بندی کنند. برای رسیدن به بازارهای جهانی به تجارت B2B و B2C فکر کنید.