موزیلا از ابزارهای حفظ حریم خصوصی داده ها در Google Play انتقاد می کند


در تحلیل موزیلا، برنامه های اصلی رسانه های اجتماعی نیز از نظر حریم خصوصی ضعیف عمل کردند، از جمله فیس بوک، اسنپ چت و توییتر. این در حالی است که گوگل کروم، یوتیوب، تیک توک، اینستاگرام، واتس اپ، جیمیل و اسپاتیفای عملکرد بسیار بهتری داشتند.

به عنوان مثال در توضیحات صفحه تیک توک در پلی استور ذکر شده است که داده های کاربران این برنامه با سایر شرکت ها به اشتراک گذاشته نخواهد شد، اما سیاست حفظ حریم خصوصی این پلتفرم می گوید اطلاعات فنی را با سایر شرکت ها و استفاده از آنها. مقایسه صفحه پلی استور توییتر و بخش سیاست حفظ حریم خصوصی این شبکه اجتماعی نیز ناهماهنگی های مشابهی را نشان می دهد.

به گفته TechSpot، بخش اطلاعات ایمنی داده در Google Play در نظر گرفته شده است تا جزئیات حریم خصوصی برنامه را ارائه دهد تا به کاربران بگوید هر برنامه یا بازی چه نوع داده‌هایی را جمع‌آوری یا به اشتراک می‌گذارد. این بخش مشخص می‌کند که آیا یک برنامه اطلاعات تماس، مکان، آدرس ایمیل، سابقه مرور، سابقه جستجو، اطلاعات مالی و غیره را جمع‌آوری می‌کند یا خیر. اپل برنامه برچسب‌گذاری حریم خصوصی App Store را در سال 2020 راه‌اندازی کرد، اما گوگل در سال 2022 به این فرآیند پیوست.

نتایج بررسی‌های واشنگتن پست در سال 2021 نشان داد که داده‌های جمع‌آوری‌شده در بسیاری از اپلیکیشن‌های اپ استور اپل بیش از آن چیزی است که توسعه‌دهندگان آن‌ها اعلام کرده‌اند. موزیلا همچنین نتایج مطالعه خود بر روی برچسب های حریم خصوصی گوگل پلی را با گزارش واشنگتن پست مقایسه کرد.

یکی از بزرگترین مشکلات این است که اپل و گوگل برای ارائه افشای حریم خصوصی به توسعه دهندگان متکی هستند. اکنون اپ استور توضیحات را بررسی می کند، اما موزیلا متوجه شد که فروشگاه Google Play این کار را نمی کند.