مهاجرت آموزشی و اینترنت – زومیت


وسط امتحان ستاره تافل اینترنت یک ساعت و نیم قطع شد. با وجود اینکه مرکز زمان را نگه می داشت تا بتوانند دوباره وصل شوند و به سؤالات پاسخ دهند، اما این اتفاق باعث شد که او آنقدر استرس داشته باشد که نتواند روی گوش دادن تمرکز کند: «شما حتی نمی دانید تا پایان دوره به اینترنت دسترسی دارید یا خیر. امتحان.فشار دوبرابر می شود و روی عملکرد بچه ها تاثیر می گذارد.من خیلی سعی کردم روحیه ام را حفظ کنم اما مشکل از خستگی بود.”قطعاً به شنیده ها گوش نمی دادم و این باعث شد نمره ام به انتظاراتم نرسد.”

این روزها مسیر مهاجرت تحصیلی هر روز سخت تر و سخت تر می شود. دانشجویانی که با وجود محدودیت های اینترنتی، روند درخواست خود را رد کرده اند، از افزایش هر روزه قیمت دلار ناامید و نگران هستند. این دو مورد آخر تنها مشکل آنها نیست. آنها از ابتدای پروسه مهاجرت، خواندن زبان، آزمون، انتشار مدارک، یافتن دانشگاه و ارسال درخواست پذیرش، مشکلات مختلفی را پشت سر گذاشته اند.

مشکلات شرکت در آزمون بدون اینترنت

دانش آموزان نیز در شبکه های اجتماعی از مشکلات اینترنت در ایام امتحانات مطالبی نوشته اند. می گویند برای آزمون تافل به اینترنت پرسرعت نیاز است و وقتی وسط امتحان حتی برای چند دقیقه اینترنت قطع می شود، استرس نتیجه شان را خراب می کند و نمره شان پایین می آید.

یکی از کاربران هم نوشته که وسط آزمون GRE اینترنت ۱۵ دقیقه قطع شده و یکی دیگر نوشته که به دلیل قطع اینترنت نتوانسته در آزمون تافل در ۱۵ مهر شرکت کند.

یافتن منابع برای آمادگی امتحان با فیلتر کردن و فیلترشکن‌ها از همیشه سخت‌تر است

این حادثه برای برخی افراد یادآور قطعی اینترنت در سال 2018 بود که سرنوشت بسیاری را تغییر داد. برخی حتی برای تمرین به مطالب دسترسی نداشتند. این مشکل همچنان وجود دارد. بسیاری از سایت هایی که متقاضیان برای دریافت منابع آزمون استفاده می کنند یا از قبل فیلتر شده اند یا فیلتر شده اند. اگر قبل از این محدودیت ها امکان استفاده از فیلترشکن و دسترسی به این سایت ها وجود داشت، اکنون فیلترشکن ها اکثراً از کار افتاده اند.

منابع و نمونه تست هایی که در یوتیوب ارائه می شود از دسترس متقاضیان ایرانی دور است. سایت های آزمون رایگان فیلتر هستند و متقاضیان نمی توانند از آن برای انواع آزمون ها مانند تافل، آیلتس یا GRE استفاده کنند.

ستاره می‌گوید به همین دلیل باید به‌صورت کاملاً سنتی برای امتحان آماده می‌شد: «من قبل از قطع اینترنت منابع گرفته بودم، اما در گروه‌ها، خیلی از بچه‌ها امتحان را به تعویق می‌اندازند چون می‌گویند مواد نداریم. بخونید اگر فیلترشکن وصل باشه سرعت اینترنت کمه منم نتونستم تو دو تست رایگان شرکت کنم “حتی سایت های ثبت نام تافل و جی آر ای فیلتر شد” هزینه آزمون تافل در حال حاضر حدود ده میلیون تومان است.

اما حتی قبل از آن در شرایطی که بسیاری از کلاس های آموزشی به صورت آفلاین و در شبکه های اجتماعی برگزار می شود، فیلترینگ و کاهش سرعت اینترنت امکان شرکت در کلاس های آموزشی آنلاین را از بین می برد.

جستجوی دانشگاه در فضای محدود

وب سایت های دانشگاه با هیچ اینترنت در دسترس نیستند. ستاره اینترنت پایداری دارد، اما وضعیت هر روز یکسان است. اینترنت موبایل که اصلا وصل نمیشه. توصیه نامه اساتید هم آنلاین است. آنها باید ایمیل اساتید خود را وارد کنند تا لینک برای آنها ارسال شود: “تا یک روز قبل از مهلت، استاد من ایمیل را دریافت نکرده بود. چون دانشگاه ایمیل رسمی دانشگاه اساتید را می پذیرد و چیزی دریافت نشده است. این آدرس هم.بالاخره ادرس جیمیلش رو وارد کردم و با فشار زیاد موفق شدم.ولی خیلی از دانشگاه ها جیمیل قبول نمیکنن.

یک بعدازظهر طول کشید تا مدارک دو دانشگاه را آپلود کنم

سایت هر دانشگاهی که فیلتر شود از گزینه ها حذف می شود بدون اینکه دانشجو شرایط آن را بررسی کند. علاوه بر این، زمان زیادی طول می کشد تا یک مدرک بارگذاری شود: «یک بعد از ظهر تمام طول کشید تا مدارک را برای دو دانشگاه آپلود کنم و بفرستم. به همین ترتیب، این یک موقعیت استرس زا است، اینکه داده ها را به درستی وارد کنید و نگران باشید که وقتی آخرین دکمه را فشار می دهید، اینترنت ناگهان قطع می شود.

هانیه قبل از محدودیت های اخیر امتحان داد و در حال یافتن دانشگاه است. وی با بیان اینکه همیشه در این مرحله مشکلات وجود داشت و حتی قبل از این محدودیت ها ترجیح می داد از اینترنت دانشگاه در کتابخانه استفاده کند که فیلترینگ کمتری دارد، می گوید: پهنای باند بیشتر و سرعت بالاتری وجود دارد اما اکنون وضعیت درخواست تبدیل شده است. به دلیل مشکلات اینترنت بسیار بدتر است. دانشجویان با ناراحتی فقط برای جستجو و یافتن دانشگاه مورد نظر خود به VPN های پولی متصل می شوند. ذهنت.”

سختگیری ها برای ورود فارغ التحصیلان به دانشگاه پس از شرایط اخیر افزایش یافته و در صورت نداشتن کارت دانشجویی امکان استفاده از اینترنت دانشگاه وجود ندارد.

مصاحبه تصویری در شرایط استرس زا

مصاحبه تصویری بسیار استرس زا است و کندی اینترنت شرایط را دشوارتر می کند

یکی از مراحل پذیرش مصاحبه تصویری با استاد می باشد. اسکایپ برای مدتی در چند ماه گذشته فیلتر شده و به تازگی فیلتر نشده است. واتس اپ که برنامه مناسبی برای مصاحبه بود نیز فیلتر شده است: «مصاحبه های تصویری بسیار استرس زا هستند و این موانع استرس را افزایش می دهد و کیفیت بد مصاحبه بر پذیرش تأثیر می گذارد.

کار درخواست نازنین که در مرحله گزینش دانشگاه است مدتی به تعویق افتاده است. وی با بیان اینکه قبلاً سایت های دانشگاه فیلتر می شد و جستجوی برنامه های مختلف اعصاب خورد می کرد، اما اکنون وضعیت بدتر شده است زیرا به نظر می رسد روش های فیلترینگ تغییر کرده است: «الان وقتی سایت فیلتر شده را جستجو می کنید، به نظر می رسد که DNS تغییر می کند و باز نمی شود مخصوصا برای من که از داده های اینترنتی استفاده می کنم سخت است “سایت هایی که دانشگاه ها و برنامه های مختلف را مقایسه و مقایسه می کنند فیلتر هستند و من باید روزها تلاش کنم تا آنها را با VPN باز کنم.”

مصاحبه ویدیویی دردسر بزرگی است. حتی اگر برنامه‌ها فیلتر نباشند، سرعت اینترنت پاسخگوی تماس‌های ویدیویی نیست: “مثلاً در Adobe Connect نمی‌توانید میکروفون و تصویر را باز کنید.”

با 40 هزار تومان اقدام کنید

به همه اینها باید افزایش قیمت دلار را هم اضافه کرد. دانشجویان برای اینکه شانس پذیرش خود را افزایش دهند، حداقل برای چهار یا پنج دانشگاه اقدام می کنند، در حالی که هزینه پذیرش در دانشگاه برای یک دانشجوی ایرانی روز به روز در حال افزایش است. ستاره حدود هفت میلیون تومان برای درخواست دو دانشگاه پرداخت کرده است.

افزایش قیمت دلار و هزینه مهاجرت، مقاصد نوظهوری را برای دانشجویان ایرانی مانند ترکیه، روسیه و مجارستان ایجاد کرده است.

افزایش قیمت دلار و هزینه مهاجرت، شکل مهاجرت دانشجویی را در این سال ها تغییر داده است. طبق اطلاعات آخرین سالنامه مهاجرت ایرانیان، هزینه ها باعث افزایش جمعیت دانشجویان ایرانی در مقاصد نوظهور مانند ترکیه، روسیه و مجارستان شده است. جمعیت دانشجویان ایرانی در ترکیه در سال 2020 هشت برابر سال 2010 است.

امسال هزینه ترجمه مدرک نیز افزایش یافت و دانشجویان نیز با ابلاغیه جدید وزارت علوم برای افزایش هزینه انتشار مدرک مواجه شدند.

افزایش چند برابری هزینه آزادسازی با وجود مقررات جدید امیدهای بسیاری را از بین برد. بر اساس آمار سازمان امور دانشجویان از بهمن ماه 1394 تا پایان مهر ماه 1401، در مجموع بیش از 350 هزار نفر از فارغ التحصیلان دانشگاه های کشور برای لغو تعهد آموزش رایگان به این سازمان مراجعه کرده اند. از این میان 41 درصد از طریق کار و پرداخت، 36 درصد از طریق پرداخت مستقیم، 18 درصد از طریق نامه عدم اشتغال و 3 درصد از طریق سابقه کار درخواست خود را به سازمان امور دانشجویان ارائه کرده اند.

بر این اساس 77 درصد دانشجویان از طریق پرداخت مستقیم یا پرداخت و سابقه بیمه مدرک خود را آزاد می کنند که نشان می دهد این اطلاعیه در سرنوشت آنها تأثیر دارد. همچنین ممکن است باعث بی میلی به تحصیل در دانشگاه در ایران و مهاجرت تحصیلی از دبیرستان شود.

فشارهای منفی و واکنش به وضعیت رو به افول کشور باعث افزایش مهاجرت تحصیلی شده است

بر اساس آخرین سالنامه دیده بان مهاجرت، ایران در سال های 2019 و 2020 در بین کشورهای اصلی دانش آموزی رتبه هفدهم را به خود اختصاص داده است. در سال 2020 بیش از 66000 ایرانی مهاجرت تحصیلی داشته اند که در مقایسه با سال 2000 تقریباً چهار برابر شده است. این سالنامه نتیجه می گیرد که یک کشور بزرگ بخشی از افزایش جمعیت دانشجویی مربوط به افزایش فشارهای منفی و واکنش به وضعیت رو به افول کشور در دهه گذشته است.

وخامت شرایط اقتصادی مانعی بر سر راه مهاجرت تحصیلی دانش آموزان ایرانی بوده است. مانعی که در صورت بهبود شرایط می تواند دانشجویان بیشتری را به جمعیت فعلی دانشجویان ایرانی خارج از کشور اضافه کند. دانشجویانی که شرایط آنها را به ماندن در کشور مقصد پس از تحصیل متمایل می کند. آخرین داده ها نشان می دهد که تمایل دانشجویان دکتری ایرانی برای ماندن در آمریکا از 85 درصد در سال 2010 به بیش از 92 درصد در سال 2020 رسیده است و آنها دومین تمایل به ماندن را دارند.

محدودیت اینترنت، در حالی که دانشجویان در مسیر با مشکلات بیشتری مواجه می شوند، خود عاملی برای فرار از اینجاست. از کشوری که با وجود فعالسازی اجباری حالت جستجوی ایمن، حتی یک جستجوی ساده در گوگل نیز دشوار است. چه برسد به کارهای علمی و پژوهشی که نیاز به دسترسی به منابع مختلف دارد. دسترسی به آنها با فیلترهای گسترده، فیلترهای شکسته و سرعت کم بسیار زیاد است.

محمد عبداللهی، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، اخیراً به ایسنا گفته است که قطعی اینترنت ده برابر بیشتر برای دانشگاهیان مضر است تا اقتصاد. به گفته وی، سایت های اطلاع رسانی و شبکه های اجتماعی کمک زیادی به علم می کنند و «قطع اینترنت مثل این است که ماهی را از دریا بیرون بیاوریم و بگذاریم کمی کمبود اکسیژن را تجربه کند و سپس به آب برگرداند، این ماهی زنده می ماند اما متحمل صدمات جبران ناپذیری می شود.» ”