به گفته امیر دوهاریان بر اساس بررسی های فنی و کارشناسی در ابتدای دولت سیزدهم این شبکه ۲۳ درصد پیشرفت کرده بود. پیش از این در آذرماه سال جاری، وزیر ارتباطات از رسیدن شبکه ملی اطلاعات به 60 درصد در سال گذشته دولت سیزدهم خبر داده بود. با این حال درایان در عین حال گفت که گزارش پیشرفت در دست بررسی است و اکنون می گوید پیشرفت این پروژه 57 درصد است.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی، دوهاریان بر وظیفه ذاتی مرکز ملی فضای مجازی برای پیگیری مصوبات شورای عالی و نظارت بر اجرای آن تاکید کرد. به گفته وی، در ماه های اخیر با همکاری همه جانبه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، موضوع فرآیند و نحوه تعیین میزان پیشرفت شبکه ملی اطلاعات و شاخص های کمی و کیفی آن بررسی و جمع بندی شد.
سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی در این باره توضیح داد: تاکنون برای 86 درصد از اهداف عملیاتی شبکه ملی اطلاعات، بیش از یکصد شاخص ارزیابی تدوین و مورد توافق قرار گرفته است که این شاخص ها و ارزیابی شبکه مبتنی بر آنها با همکاری و مشارکت همه جانبه مدیران و کارشناسان بخش های مختلف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات جلسات متمرکزی را به مدت بیش از 500 ساعت برگزار کرده اند و علاوه بر معاونت های فنی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آنها همچنین جلسات مستقل و مستقیمی را در مورد اپراتورها، مراکز داده، خدمات ابری و پیام رسان ها برگزار کرده اند.
وی با بیان اینکه تشکیل و استقرار الگو و شاخص های ارزیابی شبکه ملی اطلاعات روند برنامه ریزی و طراحی پروژه ها و طرح ها را بهبود بخشیده است، گفت: از این پس می توان بر اساس توافقات صورت گرفته، پیشرفت این شبکه را به صورت مستمر رصد کرد. شاخصها و گزارشهای دقیق و بهروز. و ارزیابی اینکه این مهم است، یک دستاورد بزرگ است.»
سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی در ادامه به شاخص های کیفی که مهم ترین آن میزان رضایت کاربران است اشاره کرد و این موضوع را عمدتاً به سرعت و کیفیت خدمات مرتبط دانست و گفت: در نتیجه انتظار می رود همزمان با توسعه شبکه ملی اطلاعات، سرعت و کیفیت دسترسی به خدمات به گونه ای باشد که سطح بهره مندی عموم کاربران و به ویژه کسب و کارها به طور مستمر ارتقا یابد.
به گفته وی، وضعیت شبکه قطعا بهبود خواهد یافت: در ماه های اخیر عملیات گسترده ای برای شناسایی نقاط ضعف، مشکلات و ناکارآمدی ها در لایه دسترسی و تجمع انجام شده و نقاط اشباع و عوامل ناپایداری به خوبی شناسایی شده است. و هماهنگی های لازم برای تهیه برنامه های عملیاتی و اقدامات لازم صورت گرفته است که با رفع این باگ ها قطعا وضعیت شبکه بهبود می یابد.
وی همچنین از سرمایه گذاری خوب برای سال 1402 در زمینه خدمات فیبر، TD-LTE شبکه نسل پنجم تلفن همراه خبر داد و گفت: این سرمایه گذاری ها و اقدامات وضعیت شبکه و کیفیت و سرعت خدمات را در سال به شدت تغییر می دهد. 1402، و وضعیت بسیار بهتر خواهد بود.” خواهد داشت.”
دوهاریان تاکید کرد: در ماه های اخیر حملات بسیار گسترده ای به شبکه ملی اطلاعات با مبدا خارجی صورت گرفته است و این شبکه توانسته خدمات مناسبی را به صورت نسبتا پایدار ارائه کند.
توسعه شبکه ملی اطلاعات یکی از اهداف مهم دولت سیزدهم است و وزارت ارتباطات منابع زیادی را برای این اولویت اختصاص داده است.