فاطمیان در این پنل به ضعف لایه رگولاتوری در فضای فین تک پرداخت و توضیح داد: این ضعف باعث شده که نتوانیم برخی از خدمات را در حوزه پرداخت ارائه کنیم، رگولاتوری نباید به عنوان یک مدیر وارد عرصه بازی کسب و کارها شود. تهدیدات برای کسب و کار ما هر روز در حال افزایش است، نداشتن رفتار درست از سوی رگولاتور و اینترنت کلاس نمونه ای از این تهدیدات است.
داودیان همچنین به فاصله بین حل درد و نیاز و ارزش آفرینی اشاره کرد و توضیح داد: در حوزه اعتبار سنجی و بحث اعتبارات ضعیف بوده ایم و باید بیشتر روی آن تمرکز کنیم.
به گفته وی، برای سال آینده فعالان این صنعت باید بیشتر و دلسوزانه به زنجیره مالی فکر کنند. زیرا هر چه زنجیره مالی پویاتر باشد و ارزش ایجاد کند، کمک بیشتری به تامین مالی می کند.
داودیان افزود: مهاجرت و فرار نیروی انسانی یکی از مهمترین تهدیدات تجارت الکترونیک است. زیرا درآمدهای این صنعت به واسطه دارایی هایشان رشد می کند و با کاهش نرخ برابری این فشار افزایش می یابد.
دکتر پورثمت در این پنل به موضوع فرار مغزها در کشور اشاره کرد و به نظر ایشان حسن اتفاقات اخیر این است که باید امیدهای واهی را کنار گذاشت و متوجه شد که فقط اکوسیستم می تواند به خودش کمک کند.
به گفته وی، در بازار ما توجه زیادی به ساخت نمونه های موفق دنیا در ایران شده است. این موضوع در حوزه فین تک نیز وجود دارد. اما من فکر می کنم توجه به نیازهای کاربران جامعه بسیار مهمتر است، چیزی که در حال حاضر شاهد آن نیستیم.”
ترابی همچنین بزرگترین ترس در شرایط کنونی اقتصادی را بی ثباتی شرایط دانست و گفت: بزرگترین ترس ما این است که نمی توان چیزی را پیش بینی کرد، بزرگترین ترس انزوا است؛ انزوا که هر روز بیشتر می شود، هرچند امیدواریم شرایط به وجود بیاید. بهبود خواهد یافت، واقعیت این است که شرایط بسیار دشوار شده است و امیدواریم بتوانیم در میان تهدیدات فرصتهایی را پیدا کنیم.»
به گفته وی، تا زمانی که ارتباطات بین المللی نداشته باشیم، هیچ نوآوری جدیدی در حوزه فین تک، پرداخت و بانکداری و در دنیای اقتصاد دیجیتال ایجاد نمی شود. تنها راه پیش رو گزینه ای است که امیدی به تحول از سمت صنعت پرداخت نمی بینیم و اگر امیدی هست از سمت کسب و کارها باشد.