فناوری استاندارد فیبر نوری به رکورد انتقال 1.53 پتابیت در ثانیه دست یافت


تیمی از محققان موسسه تحقیقاتی شبکه ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات ژاپن (NICT) موفق به دستیابی به رکورد جهانی جدید پهنای باند در فیبر نوری با قطر استاندارد شدند.

با رمزگذاری اطلاعات در 55 فرکانس نوری مختلف، محققان به پهنای باندی در حدود 1.53 پتابیت در ثانیه دست یافتند. تکنیکی که به آن مالتی پلکسی نیز می گویند. این پهنای باند برای انتقال کل ترافیک اینترنت جهان (که حدود یک پتابیت در ثانیه تخمین زده می شود) از طریق یک کابل فیبر نوری کافی خواهد بود. چنین سرعتی در انتقال داده حدود یک میلیون برابر بیشتر از اتصالات گیگابیتی است که ما در حال حاضر استفاده می کنیم.

فناوری محققان ژاپنی با استفاده از فرکانس های مختلف نور در سراسر طیف کار می کند. از آنجایی که هر رنگ در طیف نور مرئی و نامرئی فرکانس خاص خود را دارد، می توان از آن برای حمل جریان مستقل اطلاعات استفاده کرد. محققان موفق به دستیابی به راندمان طیفی 332 bps بر هرتز شدند که سه برابر راندمان بهترین تلاش های قبلی آنها در سال 2019 است. جایی که آنها موفق به دستیابی به بازده طیفی 105 بیت در ثانیه بر هرتز شدند.

به گفته TomsHardware، محققان اطلاعاتی را در باند C در 184 طول موج مختلف مخابره کردند. فرکانس‌های مجزا و غیر همپوشانی، طراحی شده برای انتقال اطلاعات به طور همزمان در کابل فیبر نوری. قبل از ارسال اطلاعات از طریق کابل فیبر نوری، نور برای انتقال 55 جریان داده جداگانه مدوله می شود. در مرحله بعد، یک هسته شیشه ای برای انتقال تمام داده ها مورد نیاز است. گیرنده با ارسال اطلاعات، طول موج ها و حالت های مختلف را رمزگشایی می کند تا داده ها را جمع آوری کند. در این آزمایش فاصله بین فرستنده و گیرنده 25.9 کیلومتر بود.

شایان ذکر است که مدولاسیون در الکترونیک و مخابرات فرآیند تغییر یک یا چند مشخصه شکل موج به نام سیگنال حامل با سیگنال مدولاسیون است و معمولاً حاوی اطلاعاتی است که باید ارسال شود. مدولاتور نیز وسیله ای است که مدولاسیون را انجام می دهد.

اخیراً گروه دیگری از محققان موفق به دستیابی به پهنای باند 1.84 پتابیت بر ثانیه با نمونه اولیه رله فوتونی شده اند. این رقم بالاتر از آن چیزی است که تحقیقات ژاپنی به دست آورده است، اما مشکل اینجاست که برای استفاده از آن به یک تراشه فوتونی نیاز داریم. تراشه ای که هنوز در مراحل اولیه طراحی و آزمایش است. بنابراین، تحقیقات خاص ژاپنی احتمالاً زودتر اجرا می شود و زیرساخت فیبر نوری برای استفاده از آن باید به آرامی ارتقا یابد. علاوه بر این، به نظر می رسد سرعت انتقال 1.53 پتابیت در ثانیه همچنان بیش از 50 درصد بیشتر از کل ترافیک اینترنت در جهان است و چنین پهنای باند چشمگیری با توجه به تعداد طول موج هایی که محققان در آزمایشات گذشته استفاده کرده اند، خواهد بود. راه حل روشنی برای مقیاس بندی بیشتر پهنای باند در آینده باشد. بود.