عیسی زارع پور سومین روز اسفندماه در حاشیه جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران به موضوع استفاده از پیام رسان های ایرانی پرداخت و اعلام کرد: روز به روز بر میزان استفاده مردم از بسترهای داخلی افزوده می شود. آمار کلی تعداد کاربران بی نظیر پیام رسان های ایرانی را اعلام کرد. : “در مجموع بیش از 35 میلیون کاربر منحصر به فرد در پیام رسان های داخلی هستند.”
وی در ادامه با اشاره به میزان کاربران فعال ماهانه سه پیام رسان ایرانی به تفکیک گفت: پیام رسان ایتا به 21 میلیون کاربر فعال ماهانه، پیام رسان بله به حدود 15 میلیون کاربر فعال ماهانه و روبیکا 38 میلیون کاربر فعال ماهانه رسیده است.
پیش از این در آذرماه آماری از تعداد کاربران پیام رسان داخلی منتشر شده بود. بر اساس آمار اعلام شده، پیام رسان ایتا تا 24 آذر ماه سال جاری 15.2 میلیون کاربر فعال ماهانه داشت و اکنون 6 میلیون کاربر به آن اضافه شده است. بله که قبلاً 9.8 میلیون کاربر فعال ماهانه داشت، اکنون به نزدیک به 15 میلیون کاربر فعال ماهانه رسیده است. تعداد کاربران روبیکا پس از گذشت بیش از دو ماه از آمار قبلی به 3 میلیون کاربر افزایش یافته و ماهانه 38 کاربر فعال دارد.
تعداد کاربران پیام رسان تنها آماری است که از پیام رسان های داخلی اعلام می شود. در حالی که مجتبی توانگر، رئیس کمیسیون اقتصاد دیجیتال مجلس در نامه ای به وزیر ارتباطات خواستار ارائه گزارشی از وضعیت بسترهای داخلی شد و به طور مشخص درخواست کرد آمار ترافیک پیام رسان های داخلی و اینترنت توسط وزارت ارتباطات ارائه شود. ارتباطات، اما فقط وزیر ارتباطات اعدادی را در مورد تعداد کاربران اعلام می کند.
زارع پور روز گذشته در واکنش به پیگیری های توانگر اعلام کرد: مشخصات پیام رسان ها جزو اسرار تجاری آنهاست و نمی توانیم آنها را منتشر کنیم. وی در ادامه توضیح داد: آقای توانگر که در این خصوص سوالاتی داشتند به جلسه ای دعوت شدند تا این موضوع برایشان توضیح داده شود و اطلاعات در اختیارشان قرار گیرد و موافقت کردند و این جلسه برگزار می شود. بنابراین به نظر می رسد تنها همین ارقام مربوط به تعداد کاربران قابلیت انتشار و اطلاع رسانی عمومی را دارند.
برخورد قانونی با دستگاه هایی که به پنجره هوشمند متصل نیستند
موضوع دیگری که زارع پور در گروه خبرنگاران به آن اشاره کرد، موضوع اتصال دستگاه ها به پنجره هوشمند خدمات دولتی بود. وزیر ارتباطات در این زمینه گفت: تا کنون حدود 93 درصد از دستگاه های واجد شرایط به پنجره هوشمند خدمات دولت متصل شده اند و از این طریق نزدیک به سه هزار خدمت به مردم ارائه می شود که امیدواریم بتوانیم همه دستگاهها تا پایان سال متصل خواهند شد.”
علیرغم اینکه به گفته زارع پور فرصت قانونی برای اتصال دستگاه ها به این پنجره سپری شده است، هنوز دستگاه هایی مانند دانشگاه، بیمارستان، مراکز درمانی، بانک های دولتی (به جز یک دستگاه) و چند دستگاه دیگر به آن متصل نشده اند. خدمات خود را ارائه نکرده اند.
با توجه به توضیحات وزیر ارتباطات، نهادهای نظارتی مانند سازمان بازرسی و دیوان محاسبات در حال پیگیری موضوع عدم اتصال دستگاه های تحت پوشش هستند. طبق دستور رئیس جمهور با دستگاه هایی که به این پنجره متصل نباشند برخورد قانونی می شود.