با این حال، فرصت تصویربرداری از جو سیارات فراخورشیدی به تدریج فراهم می شود. به گزارش Orztechnika، محققان اخیراً نتایج را مشاهده کردند تلسکوپ فضایی جیمز وب تصاویری از سیاره ای صخره ای منتشر کرده است که به دور ستاره ای نزدیک می چرخد. یافته ها نشان می دهد که این سیاره جو کمی دارد و عمدتاً گرما را از پختن توسط ستاره نزدیک خود منتشر می کند.
کوتوله فوق سرد و هفت سیاره اش
تراپیست 1 یک ستاره کوچک قرمز (کوتوله فوق سرد از نظر نجومی) است که تقریباً 40 سال نوری از زمین فاصله دارد. اگرچه خود ستاره معمولی و فاقد ویژگی های خاص است، اما به دلیل داشتن تعداد زیاد سیارات در خور توجه است. دانشمندان تاکنون در مجموع هفت سیاره را در اطراف Trappist 1 شناسایی کرده اند که همگی اجسام کوچک و صخره ای هستند، درست مانند دنیاهایی که در قسمت داخلی منظومه شمسی قرار دارند. اگرچه ستاره نور بسیار کمی از خود ساطع می کند، اما همه سیارات در فاصله نزدیکی قرار دارند عطارد و خورشید با هم جمع شده اند.
این نزدیکی باعث شده است که تعدادی از سیارات در منطقه ای به نام منطقه قابل سکونت قرار گیرند. محدوده ای که در آن گرمای ساطع شده از ستاره می تواند به آب مایع در سطح سیاره اجازه دهد. اما این موضوع در صورت وجود اتمسفر به ویژگی های آن بستگی دارد و به دلایلی سیارات بسیار نزدیک به ستاره های کوتوله سرخ ممکن است اصلا جو نداشته باشند. در طول میلیارد سال اول شکل گیری، کوتوله قرمز مستعد فوران های شدید است و این فوران ها می توانند هر جوی را که توسط میدان های مغناطیسی قوی محافظت نمی شود، نابود کنند.
هنوز ممکن است فرآیندهای زمین شناسی پس از سرد شدن ستاره، جو ثانویه ای ایجاد کنند. اما این جوها احتمالاً غنی از اکسیژن یا دی اکسید کربن هستند و مولکول های هیدروژن کمی در آنها وجود دارد.