تسلا که بزرگترین تولید کننده خودروهای الکتریکی در جهان است، سال هاست که بر تولید خودروهای خودران تاکید دارد. در حالی که الون ماسک قول داده شده بود که سیستم خودران تا سال 2020 اجرا شود، خودروهای تسلا هنوز به طور کامل خودران نیستند.
خودروهای تسلا قابلیتی به نام Autopilot دارند که بیشتر یک سیستم کمک راننده است تا یک ویژگی خودران. این شرکت همچنین ویژگی دیگری به نام FSD را ارائه می دهد. یکی از بزرگترین اهداف ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، تولید خودروهای خودران است، اما کارشناسان می گویند به این زودی ها نمی توانیم به چنین محصولاتی دست پیدا کنیم.
مارتین ابرهاردیکی از بنیانگذاران تسلا ظاهراً چندان مشتاق سیستم Autopilot این شرکت نیست: “به نظر من، ما باید فکر نکنیم که فناوری خودران به خودروهای برقی مربوط می شود. این دو دسته از هم جدا هستند. من دوست دارم خودروهایی را بسازم که مردم آن را دوست دارند. می تواند رانندگی کند.”
به گزارش گیزچینا، ابرهارد 62 ساله اولین مدیرعامل تسلا بود، اما در سال 2007 از این شرکت خودروسازی خداحافظی کرد. او می گوید که در دوران حضورش در تسلا، توسعه نرم افزارهای خودران اهمیت چندانی نداشت. او: “وقتی در تسلا بودم، هیچ یک از این مزخرفات Autopilot و FSD وجود نداشت.” ابرهارد می گوید که توسعه چنین سیستم هایی به بودجه زیادی نیاز داشت که تسلا در آن زمان نداشت.
زمانی که ابرهارد در سال 2007 تسلا را ترک کرد، این شرکت هنوز اولین خودروی خود را عرضه نکرده بود. تسلا در آن زمان روی رودستر کار می کرد، یک خودروی اسپرت کوچک که بر اساس لوتوس الیز ساخته شده بود.
ابرهارد میگوید که ویژگیهای ایمنی گرا مانند سیستم کمک راننده تسلا را تحسین میکند، اما خود را طرفدار خودروهای خودران نمیداند. سیستم خودران یکی از بزرگترین نگرانی های ابرهارد در مورد تسلای ایلان ماسک است.
ایلان ماسک به شدت به سیستم های خودران اعتقاد دارد. او سال گذشته گفت که اگر اتوپایلوت نبود، احتمالا امروز یک تسلا وجود نداشت. امروزه تسلا بیشتر به دلیل تاکید ویژه اش بر نرم افزار خودرو شناخته می شود. این شرکت خودروهای خود را از راه دور به روز رسانی و اصلاح می کند. به گفته ایلان ماسک، تسلا به همان اندازه که یک شرکت سخت افزاری است، یک شرکت نرم افزاری است. در این میان ابرهارد با اظهارات ایلان ماسک موافق نیست.
ابرهارد می گوید: «من فکر می کنم اشتباه است که به خودرو به عنوان یک پلتفرم نرم افزاری مانند آیفون نگاه کنیم. من یک آیفون دارم و هر بار که یک آپدیت نرم افزاری دریافت می کنم با یک باگ مواجه می شوم. این اشکالات خطرناک هستند. خراب کردن برنامه News Feed من در آیفون مشکلی نیست، اما اگر یک اشکال در نرم افزار مربوط به کنترل ترمز یا فرمان رخ دهد، شما را می کشد.
در حال حاضر تمامی خودروهای تسلا به سیستم Autopilot مجهز هستند. دارندگان تسلا می توانند نسخه بتای FSD را با قیمت 15000 دلار یا از طریق یک سرویس اشتراک ماهانه 199 دلاری دریافت کنند. FSD به خودرو کمک میکند تا مسیر را تغییر دهد، وارد بزرگراهها و خارج شود، علائم راهنمایی و رانندگی را تشخیص دهد، چراغهای راهنمایی و رانندگی را تشخیص دهد و پارک کند.