با فشار اپل، TSMC در حال ساخت تراشه های پیشرفته تری در خاک آمریکا است


بر اساس گزارش بلومبرگ، شرکت صنایع نیمه هادی تایوان موسوم به TSMC در نظر دارد تراشه ای بر اساس لیتوگرافی 4 نانومتری در کارخانه ای در ایالت آریزونا بسازد که در سال 2024 وارد فاز عملیاتی خواهد شد. افراد آگاه می گویند که TSMC تاکنون ساخته شده است. تحت فشار مشتریان آمریکایی خود، مانند اپل، برای ایجاد تغییراتی در برنامه خود. کارخانه 12 میلیارد دلاری آریزونا به تجهیزات بسیار پیشرفته مجهز خواهد شد.

گفته می شود که TSMC سه شنبه آینده رسماً تولید تراشه 4 نانومتری را در کارخانه جدید خود اعلام خواهد کرد. جو بایدنرئیس جمهور و جینا ریماندووزیر بازرگانی ایالات متحده، در آن روز به فینیکس خواهد رفت تا در رویدادی متمرکز بر صنعت تراشه شرکت کند.

در ابتدا گفته می شد که کارخانه مورد نظر یعنی TSMC یک تراشه پنج نانومتری می سازد. امروزه تراشه های چهار نانومتری مدرن در نظر گرفته می شوند، اما تا سال 2024 از لیتوگرافی پیشرفته تری استفاده خواهد شد. منابعی که نخواستند نامشان فاش شود، گفتند که TSMC در نزدیکی کارخانه 12 میلیارد دلاری خود برای ساخت تراشه های سه نانومتری در حال ساخت کارخانه دیگری است.

TSMC قبلاً گفته بود که کارخانه آریزونا 20000 ویفر در ماه تولید خواهد کرد، اما حجم نهایی تولید احتمالاً بیشتر خواهد بود. اپل از حدود یک سوم تولید این کارخانه استفاده خواهد کرد. قبل از تولید نهایی، تراشه ها بر روی بستری به نام ویفر قرار می گیرند و با دستگاه های پیشرفته برش داده می شوند.

اپل و تعدادی دیگر از شرکت های معروف در صنعت فناوری برای تامین تراشه خود به شدت به TSMC وابسته هستند. تغییر برنامه های شرکت تایوانی به این معنی است که اپل و سایر مشتریان TSMC می توانند بیشتر تراشه های مورد نیاز خود را از ایالات متحده تهیه کنند.

تیم کوکمدیر عامل اپل قبلا به کارمندان گفته بود که شرکت تحت مدیریت او بخشی از تراشه ها را از طریق کارخانه آریزونا تامین می کند. گفته می شود که کوک به جو بایدن و جینا ریماندو در رویدادی در فونیکس سه شنبه آینده می پیوندد.

TSMC و اپل به درخواست بلومبرگ برای شفاف سازی در مورد ادعاهای جدید پاسخ ندادند.

مشکلات زنجیره تامین و افزایش تنش بین ایالات متحده و چین باعث شده است که شرکت های تولید کننده دستگاه های مصرفی بیشتر به بازارهای اروپا و آمریکا توجه کنند و برنامه ای برای کاهش وابستگی به چین تدوین کنند.

قانونگذاران آمریکایی چند ماه پیش قانون چیپس را تصویب کردند تا 50 میلیارد دلار کمک مالی به سازندگان تراشه های علاقه مند به بازار ایالات متحده ارائه کنند. گفته می شود که TSMC قرار است میلیاردها دلار کمک مالی از دولت آمریکا دریافت کند.

مقالات مرتبط:

احتمال حمله نظامی چین به تایوان دلیل دیگری است که شرکت ها انگیزه بیشتری برای کاهش وابستگی خود به کارخانه های فعال در تایوان دارند. TSMC که مقر آن در تایوان است، بزرگترین تولید کننده تراشه قراردادی در جهان است و اجزای نیمه هادی آن تقریباً در هر چیزی که فکرش را بکنید استفاده می شود. از گوشی های هوشمند و کامپیوتر گرفته تا ماشین و لوازم خانگی. بیشتر تولید TSMC در تایوان انجام می شود.

به گفته منابع، علاوه بر اپل، شرکت‌های دیگری مانند AMD و Nvidia از TSMC خواسته‌اند تا تراشه‌های پیشرفته‌تری را در کارخانه آریزونا تولید کند. مدیران عامل این دو شرکت احتمالا در مراسم روز سه شنبه حضور خواهند داشت.

مشتریان TSMC از این شرکت خواسته اند تا از فناوری های جدید خود همزمان با تایوان در کارخانه ایالات متحده استفاده کند، اما تراشه ساز تایوانی هنوز به این رویکرد متعهد نشده است. مقامات TSMC و دولت تایوان گفته اند که می خواهند آخرین فناوری را در داخل خود نگه دارند.