سام فیورانی، تحلیلگر AutoForecast Solutions معتقد است که خودروهای تسلا نمی توانند به اندازه آیفون متفاوت و متحول باشند. برخلاف وضعیت صنعت موبایل در سال 2007، صنعت خودروسازی اکنون بالغ و پر از رقبای با تجربه است. با عرضه موفقیتآمیز خودروهای الکتریکی، تسلا صنعت خودرو را مجبور به اختصاص میلیاردها دلار به برقیسازی خودروها کرده است. این سرمایه گذاری برای تسلا جواب داده و این شرکت را به یک بازیگر مهم در صنعت خودرو تبدیل کرده است.
فیورانی میگوید: «این بازار چنان رقابتی است که تسلا مجبور است وسایل نقلیه را به گونهای دوباره اختراع کند که بسیار فراتر از آنچه قبلاً انجام میداده است».
حتی بدون در نظر گرفتن تهدید شرکت های رقیب، دستیابی به فروش سالانه 20 میلیون دستگاه مستلزم افزایش قابل توجه سرمایه گذاری برای توسعه ظرفیت تولید و ساخت خودروهای کاملاً جدید است.
تسلا در حال حاضر خودروهای خود را در چهار کارخانه مونتاژ می کند. این شرکت برای رسیدن به هدف بزرگ جدید خود به حدود 18 تا 30 کارخانه جدید نیاز دارد که ساخت آنها به بودجه سنگین 90 تا 150 میلیارد دلاری نیاز دارد.
حتی بعد از ساخت کارخانه هم حجم تولید یک شبه به بالاترین حد نمی رسد. جدیدترین کارخانه های تسلا در آلمان و تگزاس هنوز از ظرفیت کامل خود استفاده نمی کنند. از طرفی تولید یک خودروی کاملا جدید کار ساده ای نیست. پیکاپ سایبرتراک و سوپراسپرت رودستر سال هاست که معرفی شده اند، اما هنوز به تولید انبوه نرسیده اند.
در صورتی که قول ایلان ماسک واقعی باشد، تسلا به طرفداران جدیدی نیاز دارد تا آنها را بفروشد. فروش محصولات تسلا در سال های اخیر رشد انفجاری را تجربه کرده است و تحلیلگران می گویند یکی از دلایل اصلی آن جدید بودن خودروهای تسلا است، با این حال رقابت در صنعت خودروهای برقی به شدت افزایش یافته و اکنون دیگر شرکت ها نیز محصولات شایسته ای را تولید می کنند.