با توجه به نتایج به دست آمده توسط MIT از تحقیقات اخیر در زمینه فناوری microLED، این فناوری ممکن است منجر به تحول عظیم و بهبود چشمگیر عینک های واقعیت افزوده و هدست های واقعیت مجازی در آینده شود.
یک گزارش جدید ادعا میکند که انباشته شدن عمودی میتواند تولید پیکسلهای میکروسکوپی را امکانپذیر کند که تمام رنگها را به اندازه ۴ میکرون نمایش میدهند.
نمایشگرهای روی سر تا کنون بر همان صفحه نمایشی که در گوشیهای هوشمند، تبلتها و لپتاپها یافت میشود، تکیه کردهاند. اما نمایشگرهای انباشته شده با میکرو الایدیها میتوانند نحوه ساخت هدستهای واقعیت مجازی و عینکهای واقعیت افزوده را در آینده تغییر دهند و جلوههای بصری مسحورکنندهشان را تا حد زیادی گسترش دهند. نمایشگرهای نصب شده روی سر، دستگاه هایی مجهز به نمایشگر هستند که روی سر قرار می گیرند. مانند هدست های واقعیت مجازی.
همچنین، میکرو ال ای دی های انباشته شده می توانند وضوح را به میزان قابل توجهی در مقایسه با روش فعلی افزایش دهند. روشی که در آن زیرپیکسل های قرمز، سبز و آبی کنار هم قرار می گیرند تا هر پیکسل تمام رنگی ایجاد شود.
در واقع، صفحه نمایش microLED حاصل از نظر تئوری می تواند به تراکم پیکسلی 5000 پیکسل در هر اینچ دست یابد. این مقدار 10 برابر بیشتر از تراکم پیکسلی است که در نمایشگرهای گوشی های هوشمند امروزی وجود دارد. به عنوان مثال، آخرین پرچمدار سامسونگ، Galaxy S23 Ultra، تراکم پیکسلی 500ppi را ارائه می دهد.
ناگفته نماند که تراکم پیکسلی بالا در صفحه نمایش هایی که در فاصله 20 تا 30 سانتی متری از چشم قرار می گیرند مفید نیست. اما برای نمایشگرهایی که 2 تا 3 سانتی متر با چشم فاصله دارند (مانند هدست های VR و عینک AR) می تواند بسیار کارآمد باشد و کیفیت را بهبود بخشد. نمایشگرهای VR اغلب از افکت Screen Door (ظاهر خطوط تیره و باریک بین پیکسل ها روی صفحه نمایش) استفاده می کنند. بنابراین افزایش تراکم نیز می تواند این مشکل را حل کند.
علاوه بر این، نمایشگرهای micro-LED در مقایسه با پنل های LCD که به نور پس زمینه نیاز دارند، کارایی و کنتراست بهتری خواهند داشت. حتی نور پس زمینه نمایشگرهای mini-LED با میکرو LED قابل مقایسه نیست. زیرا منبع نور حدود صد برابر بزرگتر است. بنابراین، گاهی اوقات در نمایشگرهای مینی LED، یک نقطه نورانی در اطراف مناطق با کنتراست بالا دیده می شود.
تنها فناوری ای که می تواند تا حدودی با تراکم و کنتراست سایه میکرو ال ای دی ها مطابقت داشته باشد، OLED است که البته با گذشت زمان سریعتر از بین می رود و دوام کمتری دارد.