هوش مصنوعی همه جا هست. این فناوری در برنامه های بهره وری، بازی های ویدئویی، نوشتن مقاله و حتی طراحی تراشه های کامپیوتری استفاده می شود. هوش مصنوعی در حال حاضر نیرویی غیرقابل توقف در نظر گرفته می شود، اما دانشمندان دانشگاه جان هاپکینز معتقدند فناوری دیگری وجود دارد که می تواند بر آن غلبه کند.
فناوری مورد نظر دانشمندان دانشگاه جانز هاپکینز، هوش ارگانوئید یا OI نام دارد و از سلول های مغز واقعی انسان برای ایجاد محاسبات مشابه مغز انسان استفاده می کند. OI از ارگانوئیدها یا خوشههایی از بافت زنده رشد یافته از سلولهای بنیادی که مانند اندامها رفتار میکنند، استفاده میکند و به عنوان سختافزار بیولوژیکی، سیستمهای الگوریتمی را نیز تقویت میکند. به گفته محققان جانز هاپکینز، این فناوری می تواند یادگیری پیشرفته را نسبت به رایانه های معمولی آسان تر کند و این باعث ایجاد بازخورد غنی تر و تصمیم گیری بهتر نسبت به هوش مصنوعی می شود.
در مقاله ای که در مجله Frontiers in Science منتشر شده است، محققان یک بیوکمپیوتر ارگانوئیدی مغز را توصیف کرده اند که در یک محیط آزمایشگاهی ساخته شده است. این فناوری به دلیل بهرهگیری از شکل حجیمتر ارگانوئیدهای مغزی نسبت به بافتهای مسطح بین نورونها، سیناپسهای بیشتری دارد. Extremetech می نویسد که این تیم به دنبال راهی برای ارتباط با ارگانوئیدها و ارسال و دریافت اطلاعات از طریق آنها است. تیم تحقیقاتی برای رسیدن به هدف خود آزمایشی را بر روی دستگاه رابط مغز و کامپیوتر انجام می دهد. پوسته انعطاف پذیر این دستگاه از الکترودهای کوچک برای دریافت سیگنال از ارگانوئید و ارسال سیگنال به آنها استفاده می کند.