تفاوت در انواع باتری موبایل؛ لیتیوم یون یا لیتیوم پلیمر
از لحاظ تاریخی، باتری های لیتیوم یونی همیشه اولین انتخاب برای گوشی های هوشمند و طیف گسترده ای از گجت های قابل حمل بوده اند. اما امروزه جای خود را به باتری های لیتیوم پلیمری داده اند که شاید دلیل این جایگزینی، مشکلات مربوط به گرمای بیش از حد باتری های لیتیوم یونی باشد.
با توجه به اینکه ایمنی و طول عمر باتری همواره یکی از اولویت های مشتریان در خرید این محصولات بوده است، بد نیست مزایا و معایب فناوری های ساخت باتری را بدانیم. در ساخت باتریهای لیتیوم یونی از نوعی الکترولیت شیمیایی استفاده میشود که میتواند منجر به فرار حرارتی و آتشسوزی در دماهای شدید یا در صورت سوراخ شدن ناپایدار شود. ما تأکید می کنیم که این بسیار نادر است. زیرا کنترلرهای الکترونیکی برای جلوگیری از گرمای بیش از حد تعبیه شده اند.
در مقابل، باتری های لیتیوم پلیمری، اگرچه در برابر سوراخ شدن یا گرمای بیش از حد مصون نیستند، اما طراحی ایمن تری نسبت به مدل های قبلی خود دارند و به طور گسترده در گوشی های هوشمندی که از فناوری های شارژ فوق سریع استفاده می کنند، استفاده می شود.
یکی دیگر از تفاوت های مهم بین این دو فناوری هزینه ساخت آنهاست. باتری های لیتیوم یونی به دلیل مواد به کار رفته در آنها هزینه ساخت کمتری دارند. اما باتریهای لیتیوم پلیمری به دلیل مواد با کیفیتتر گرانتر هستند و معمولاً در گوشیها و گجتهای پرچمدار گرانقیمت استفاده میشوند.
هر دو نوع باتری مزایا و معایب خود را دارند و این ما هستیم که باید بدانیم چگونه از باتری گوشی مراقبت کنیم. به طور کلی، باتریهای لیتیوم یونی بیشترین ظرفیت را با کمترین قیمت ارائه میدهند و در عوض، باتریهای لیتیوم پلیمری به دلیل ایمنی بیشتر و تطبیقپذیری بیشتر و وزن سبکتر در دستگاههای پیشرفتهتر، به آرامی باتریهای لیتیوم یونی را از بازار خارج میکنند.
نتیجه
تلفن های همراه بخشی جدایی ناپذیر از زندگی ما هستند که برای عملکرد به باتری نیاز دارند. در حالی که برخی از فناوریهای تولید باتری مانند نیکل کادمیوم در حال منسوخ شدن هستند، برخی دیگر در حال پیشرفت هستند و گزینههای کوچکتر، سبکتر، ایمنتر، قویتر و سازگارتر با محیط زیست را ارائه میکنند.
همانطور که تلفن های همراه پیشرفته تر می شوند، باتری های آنها نیز پیشرفت می کنند. اگرچه این پیشرفت ممکن است قیمت آنها را افزایش دهد، اما در نهایت محصولات بادوام و کارآمدتر به دست مشتری می رسد. هنگام خرید باتری، در صورت امکان آنها را به عنوان OEM تهیه کنید. کیفیت این باتری ها تضمین شده است و به طور کلی عمر طولانی تر و ظرفیت شارژ بالاتری نسبت به باتری های تولید کنندگان غیر رسمی ارائه می دهند.